Славия се намира в най-добрия си период от началото на шампионата със 7 спечелени точки в 3 поредни кръга. До 8-ия кръг включително белите имаха само 5 точки в актива си.

Днес те срещат от 15.30 ч. на "Васил Левски" тима на Дунав, който пък има само една победа в последните си 10 мача.

Срещата ще следим минута по минута в Gong.bg, както и на живо по DIEMA и GONG PLAY, а също и на честотите на Дарик радио.

Ето още някои интересни факти преди срещата от 12-ия кръг:

Ивайло Димитров е в серия от 3 поредни мача, в които неизменно бележи за белите. Три от досегашните му голове през сезона са вкарани при домакинства на тима, останалите 3 – при гостуванията.

Калоян Кръстев (Славия) е единственият футболист в лигата, който се е появявал като смяна във всеки един от 11-те кръга от началото на сезона, следват Иван Петков, влязъл 8 пъти в игра като резерва за Етър, както и Кирил Десподов и Кемин Кубемба (ЦСКА), появили се по 7 пъти от пейката.

Единствената си победа навън Дунав спечели в София – 2:0 срещу Септември в първия кръг, оттогава последваха 5 последователни загуби като гост.

И при двете досегашни победи на дунавци от началото на сезона резултатът бе открит в началните минути от Васил Шопов – в 4-ата при 2:0 над Септември и в 5-ата при 3:0 над друг новак Витоша в 8-ия кръг. Това са и единствените попадения на Шопов в настоящия шампионат.

Бранимир Костадинов бе вторият най-добър реализатор на русенци през миналия сезон след Мирослав Будинов със 7 попадения, сега още не е открил головата си сметка, въпреки че игра във всеки един от досегашните 11 кръга.