Дунав Русе изненада с нов играч на старта на старта на  зимната си подготовка. Това е нидерландецът Йерун Луму, който бе част от шампионския отбор на Лудогорец през 2014 г. 28-годишният нападател обаче ще изкара пробен период, тъй като не е играл от август миналата година, когато напусна гръцкия Нестос. Луму е европейски шампион с националния отбор на страната си до 17 г. След като си тръгна от Разград, кариерата му преминава през Хееренвеен, Дордрехт, Санкт Пьолтен, Самсунспор, Делхи, Петролул, Арука, Сабуртало, Флориана, Омония Арадипу и др.
 
Към тренировките на "драконите" се присъединява и нападател от Франция. Това е Луис Пахама, който за последно е бил част от втория отбор на френския Монако. 
 
Другите нови лица в Дунав са анонсираните преди зимната пауза Станислав Нечипоренко и Димитър Законов, както и Александър Ганчев и Илиян Петров, като последните ще минат пробен период преди да стане ясно дали ще подпишат с Дунав. 
 
Александър Ганчев е на 22 години и е бил част от академията на Лудогорец и втория отбор на разградчани. Има мачове и за юношеския национален отбор на България. Илиян Петров за последно е играл в Германия. 
 
В отбора има и някои промени в посока напуснали футболисти. С Дунав няма да продължат Иван Колев, Раел Лолала и Калин Геогиев. Към тях се добавя и раздялата по взаимно съгласие с Илия Миланов. 
 
На заниманието вчера присъстваха вратарите Дамян Дамянов, Даниел Николов, Християн Шопов, както и полевите футболисти Димитър Тодоров, Георги Вълчев, Стоян Предев, Джан Хасан, Георги Иванов, Никола Колев, Йерун Луму, Луис Пахама, Кристиян Господинов, Денислав Минчев, Симеон Вешев, Олег Димитров, Радослав Апостолов, Станислав Нечипоренко, Димитър Законов, Александър Ганчев, Илиян Петров, Радослав Великов и Никола Тотев. Ветеранът Мирослав Будинов е получил по-дълга почивка и ще се присъедини към отбора в следващите дни.