Дунав ще започне подготовка за новия полусезон на 8 януари, съобщи старши треньорът Мартин Ковачев. Вече са уговорени четири контроли, търси се съперник за петата. На 20 януари отборът вероятно ще гостува на Спартак Вн, на 24 януари ще посрещне в Русе Спартак Плевен, а за 31 още се търси съперник. На 7 февруари русенци ще гостуват на Черно море във Варна, а на 10 – ти ще посрещнат Локомотив ГО.

В Дунав се надяват дългоочакваното ново попълнение Радослав Апостолов да получи права да се включи в отбора на 10 януари. Очаква се той и украинският халф Станислав Нечипоренко да засилят чувствително градивността на халфовата линия на тима.

На проби в Дунав ще дойдат двама чужденци – крило и централен защитник. Водят се преговори с още футболисти, уточни Мартин Ковачев. Клубът преговаря и с български действащ футболист, на когото е предложено да бъде играещ помощник-треньор, на мястото на Диян Димов, който съвместяваше поста с този на председател на УС на клуба.

„Преговорите все още продължават, а и играчът все още не е разтрогнал договора си със сегашния си тим, затова името му не се съобщава“, уточни Ковачев.