Дунав пусна в предварителна продажба билетите за дербито на Северна България със Спартак Плевен. Те се предлагат вече онлайн на fan.fcdunav.bg, а считано от вторник пропуските ще бъдат достъпни и в официалния фен магазин на „драконите“ в зала „Дунав“ (с работно време между 16:00 и 20:00), както и в магазина за Големи хора на ул. Ангел Кънчев 23 с работно време между 9 и 18 часа.

Цените на билетите са стандартни за първенство – 6 лева за стандартен билет и 10 лева за централния сектор. Мачът със Спартак Плевен ще бъде и последно домакинство преди края на есенния дял на първенството. Припомняме, че двубоят бе изместен за събота (2 декември) от 14:00 и ще се играе на Градския стадион в Русе след договорка между двата тима, която цели възможно най[1]-много привърженици на отборите да гледат мача от трибуните. Първоначално срещата бе предвидена да се играе в петък (1 декември) от 12:15 часа.

Дунав и Спартак Плевен поддържат едно от най-старите съперничества в Северна България, датиращо от началото на 50-те години на миналия век. Това е и едно от трите най-големи исторически дербита на севера наред с Етър – Локомотив ГО и Черно море – Спартак Вн.