Анализаторът на боксовия портал boxingnews24.com Джим Дауър направи унищожителен коментар за боя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън в София.

Той определи двубоя като "грозен, пълен с нарушения".

Ако сте пропуснали събитието - мачът на Кобрата и всичко, което се случи на галавечерта

Дауър описа срещата и написа следните неща:

"Т.нар. rabbit punches (заешки удари - бързи къси удари по тила) бяха използвани от Пулев през целия мач. Реферът Тери О`Конър предупреди Пулев в осмия рунд, но не направи нищо, за да спре тези удари. В отделни случаи, Джонсън се навеждаше и Пулев нямаше много избор. Но в по-голямата си част, Пулев просто удряше Джонсън с тези заешки удари в тила и реферът не предприе нищо, да спре боя и да отнеме точки."

"Джонсън имаше някои добри удари във всеки рунд. Проблемът му бе, че тези удари не бяха достатъчно. Той седеше на въжетата през всичките 12 рунда, и така бе труден за удряне. Това накара Пулев да отправи много остри удари, но в тях нямаше прецизност и той пропускаше непрекъснато."

Кубрат Пулев - Кевин Джонсън

източник: LAP.bg

"От третия рунд натам, Пулев държеше главата на Джонсън с лявата си ръка и го удряше с дясната. Реферът не направи нищо по въпроса. Беше изненадващо, защото нарушенията бяха непрестанни. Беше кофти гледка. Не е ясно какво спря рефера Тери О`Конър да дисквалифицира Пулев заради тези нарушения. Не ставаше дума само за отнемане на точки. Мисля, че Пулев трябваше да бъде дисквалифициран заради тези си нарушения."

"Ако Джонсън бе стоял в центъра на ринга, можеше да избегне някои от тези удари, но той не успя да се задържи там. Нямаше издръжливост в него."

"Беше грешка, че Пулев не удряше повече в тялото, защото това бе лесна мишена."

"Освен нарушенията на Пулев, като цяло представянето му не бе впечатляващо. В първата половина от мача той отнесе доста мощни удари от Джонсън. Пулев имаше късмет, че Джонсън не можеше да го удря, защото щеше да има проблеми иначе."

Кубрат Пулев - Кевин Джонсън

източник: LAP.bg

"След загубата си от Кличко, Пулев избира най-вече лесни съперници. След това, той не е слязъл надолу, но не се е и подобрил. Той е същият боксьор, който загуби от Кличко. В днешния мач ясно се видя защо Пулев падна от Кличко през 2014-та толкова лесно."

Анализаторът отбеляза, че Пулев би бил аутсайдер срещу когото и да се бие за световната титла.

"Пулев е много бавен и изправен, удря отдалеч и можеш да разбереш какво ще направи."