Защитникът на Фейенорд - Лутсхарел Геертрюда, може да стане първият нов играч на Арне Слот в Ливърпул, след като той официално замени Юрген Клоп като мениджър на „червените“ в края на сезона, гласи информацията на De Telegraaf.

23-годишният нидерландският национал е един от важните играчи в състава на Фейенорд, като се отличава със своята универсалност. Геертрюда може да играе както на двата фланга в защита, така и като централен защитник или дефанзивен халф. Ако той предпочете да играе на любимата си позиция на десния бек, това би могло да доведе до постоянно преместване на Трент Александър-Арнолд в средата на терена. Предполага се, че Ливърпул би могъл да привлече играча за около 30 милиона паунда.

Геертрюда подхрани слуховете си за свой трансфер в Ливърпул, след като публикува в социалните мрежи снимка от гледането на мача на мърсисайдци с Уест Хем. От началото на сезона той е участвал в 31 мача от Ередивизи, като е вкарал шест гола и е направил четири асистенции. През тази кампания Геертрюда носеше и капитанската лента, а според De Telegraaf има голямо желание да се присъедини към Ливърпул.