Мълния порази две деца по време на тренировка на стадион „Дунав“ в Русе. За инцидента потвърдиха от полицията и от УМБАЛ „Медика“, в което е настанено едно от момчетата.

Сигналът е подаден около 19,20 часа. Веднага са изпратени линейки, които са откарали момчетата за оказване на медицинска помощ. И двете деца са 11-годишни.

Едното дете е било настанено в УМБАЛ „Канев“, другото – в УМБАЛ "Медика". Едно от децата  е пристигнало в клинична смърт без сърдечна дейност. Реанимационните действия на дежурния екип са постигнали резултат и жизнените показатели са възстановени. Въпреки това 11-годишният пациент остава в тежко състояние. Провеждат се консултации, за да се установи дали има увреди по вътрешните органи, съобщиха от болницата. По-късно от УМБАЛ „Канев“ съобщиха, че едното дете е починало.

“С прискърбие Ви съобщаваме, че при нелеп инцидент две деца са пострадали при удар от внезапно паднала мълния по време на тренировка на стадион Дунав днес в Русе. Едното от тях в последствие е починало. Загубата и мъката е огромна и непрежалима за цялото наше футболно семейство“, заявиха от Дунав Русе в официално съобщение.