Старши треньорът на Дунав Мартин Цирков бе изненадващо освободен през седмицата. Днес драконите гостуват на друг новак във Втора лига – Крумовград. Временно начело ще е помощникът Ивайло Кирилов.

"Членовете на УС ме извикаха в сряда и ми съобщиха, че няма да съм старши треньор. Загадката е защо го направиха толкова късно. Можеха да ми кажат, че нямат нужда от мен още след мача с Добруджа. А аз работих пет дни след този двубой в подготовка за гостуването на Крумовград. Приемам решението, но ме заболя, че така се отнесоха към мен от моя роден клуб. Ще отбележа скромно, че за две години имам известни заслуги Дунав да е там, където е днес. Да, мястото ни в класирането не е много добро, но ни затрупа лавина от неприятности с много контузени, а и не сме Манчестър Сити или Реал Мадрид, за да си позволим някаква скъпа и гръмка селекция" , сподели младият наставник пред в. "Утро" . Той разкри, че му е било предложено да поеме дубъла на русенци в Североизточната Трета лига, но му е прозвучало "като подаяние".

Тимът на Дунав Русе заема заема 13-тата позиция във временното класиране на Втора лига, като има едва две победи в първите си седем мача.