Старши треньорът на Созопол Маргарит Димов бе изключително емоционален след драматичната победата с 2:1 над Дунав Русе, дошла след обрат в последните минути.

Специалистът сподели, че е много трудно да се прави селекция във Втора лига, тъй като много от опитните футболисти не искат да играят във втория ни ешелон.

„Преди да кажа каквото и да е било, да поздравя господина (човек от щаба на Дунав Русе). За първи път виждам български отбор, който си прибира така нещата, от противниковия лагер да си прибират боклуците. Ако сме повече такива хора, българския футбол ще върви нагоре“.

„Футболните емоции са в повече. Посвещавам победата на моята жена, всичко друго е на заден план. Отборът на Дунав е много добър отбор. Знаехме е, че ще бъде трудно. С чест, много страст и емоции извоювахме победата. Първите десет минути на втората част са като прокоба и затова им казах, че на всяка цена трябва да удържат без гол. Дунав имат добри, млади футболисти. Работят гъвкаво, поздравления и за треньорския им щаб. Стъпка напред е тази победа“.

„Имаме мъжки момчета, но прекалено млад тим. Напрежението си оказва влияние, като нямаш опит. Трудно се прави селекция. Обиден съм на някои български футболисти, които предпочитат да си живуркат в Трета лига и да си правят чики-рики. Питат какви са тези бармански заплати, а чужденците казват, че ще играят без пари, за да се покажат“, заяви Димов след двубоя.