Дунав и Марек не се победиха и завършиха 0:0 в първи мач от 11-я кръг във Втора лига. Срещата беше равностойна, но липсваха чистите положения. 

Все пак "драконите' създадоха имаха по-добрите възможности. Мирослав Будинов отправи няколко шута към вратата, а Симеон Вешев беше най-близо до гола след удар от дистанция.

Ганчев пък беше най-близо до това да донесе успеха на Марек.

Равенството означава, че Дунав остава на седма позиция, а Марек се изкачва до второто място, но с мач повече от останалите.

През уикенда в Русе пристига Септември, а Танчо Калпаков и неговите възпитаници приемат дубъла на ЦСКА 1948.

Срещата започна равностойно. Топката се задържаше предимно в средата на терена и двата отбора не предприемаха излишни рискове в началните минути.

Между 10-та и 15-та минута Марек изпълни поредица от статични положения. Във всяко едно от тях топката беше центрирана в наказателното поле, но само веднъж Дамянов трябваше да се намеси и то рутинно.

В 27-та минута Дунав опита да създаде първото си по-опасно положение. Симеон Вешев проби от дясно и върна топката към границата на наказателното поле. Там Джан Хасан понечи да стреля, но при замахването беше подпрян и не успя да нанаесе удар.

Минути по-кънсо добра атака на домакините позволи на Вешев да стреля опасно, но топката се спря от външната страна на мрежата.

2 минути преди последния съдийски сигнал за първата част Дунав стигна до най-опасната ситуация в мача. Отново Джан Хасан се позиционира добре в наказателното поле и от малък ъгъл стреля в гредата.

Второто полувреме запона с лек натиск на домакините. Станимир Миронов опита с пробиви по крилата и центрирания да разшифрова защитата на Марек. Само Будинов успя веднъж да отправи удар с глава, но встрани от десния страничен стълб.

Тежка травма за Йордан Димитров от Дунав. Футболистът се появи на почивката, но след само 15 минути игра се контузи без да има контакт с противников състезател. Йорданов заби крака си в тревата, когато се опитваше да изрита топката. Травмата се оказа сериозна и той бе изнесен с носилка и линейка от стадиона.

В 66-та минута Мирослав Будинов опита ножичен удар, но стреля високо над вратата.

Дунав продължи да търси победата. В 73-та минута Симеон Вешев получи топката на около 20 метра от вратата. Със хубав финт играчът с номер 7 си освободи пространство за удар и отправи тежък шут, но Костадинов изби топката с две ръце и атрактивен плонж.

88 минути бяха нужни на Марек за да създаде по-среиозна опасност. Добра комбинация завърши с плътен удар на Николай Ганчев. Дамян Дамянов се намеси и нулевото равенство се запази.

До края не се стигна до попадение и двата отбора откриха кръга с нулево равенство.


LIVE Дунав - Марек 0:0


Състави:

Дунав: 69. Дамян Дамянов, 18. Илия Миланов, 4. Георги Иванов, 88. Димитър Тодоров, 22. Стоян Предев, 34. Олег Димитров, 10. Калин Георгиев, 45. Джан Хасан, 7. Симеон Вешев, 11. Денислав Минчев, 9. Мирослав Будинов (К)

Треньор: Мартин Ковачев

Марек: 21. Константин Костадинов, 3. Румен Сандев, 5. Боян Стойнев, 32. Александър Башлиев, 44. Христо Каймакански, 71. Димитър Илиев, 77. Милен Иванов (К), 7. Андон Гущеров, 88. Даниел Гогов, 10. Николай Ганчев, 99. Любомир Костов

Треньор: Танчо Калпаков