Министърът на спорта Красен Кралев коментира ситуацията с Дунав пред журналисти по време на посещението си в Русе.
"Следя темата с Дунав и е неприятно това, което се случва. Отговорността за функционирането на даден клуб е на ръководството му, както и на обществеността, на града.
Русе заслужава да има силен отбор, какъвто е бил Дунав преди време. 
 
Всички клубове у нас разчитат на по-сериозна подкрепа от общините. На този етап държавата няма начин да помогне, защото става дума за акционерни дружества. Надявам се, че общината ще намери някакъв начин, ще търсим и ние вариант да помогнем на детските школи, защото нямат средства да стартират и тренират. Обясниха ни, че са нужни около 50 000 лева за първия полусезон, поне до Нова година", каза Кралев.
 
Вчера Мартин Цирков, член на Управителния съвет на Дунав, заяви, че отборът отива към разпад, а в разговор с новия собственик на клуба му било обяснено, че се отказват и подаряват акциите.
 
Председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров-Кулеманс е категоричен, че Дунав е пред фалит и в случая нищо не може да се направи.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.