Дунав Русе започва днес подготовка за новия футболен сезон. Отборът, който ще бъде съставен изцяло от млади момчета на юношеска възраст само от школата на клуба, ще излезе за първа тренировка от 18.00 часа на стадиона в квартал "Здравец".

Тимът отпаднаха от елита през миналия месец след бараж с Монтана, а заради фанасовите проблеми новите собственици от Сдружението на феновете и треньори от ДЮШ на Дунав Русе решиха клубът да откаже участие във Втора лига.

"Младите момчета на по 18-19 години, изцяло и само от школата на клуба, ще излязат от 18.00 ч. на стадиона в квартал "Здравец" за първата си тренировка като новият мъжки отбор на Дунав. Те ще са спортната емблема на Русе, която заслужава повече от всякога подкрепа. Нека всички се обединим и да застанем зад отбора, който възраждаме заедно - фенове, треньори и да го подкрепим в това ново начало. Това ново начало, което с кадрите от дунавската школа, които ще са в центъра на развитието на клуба, ни предстои в Североизточната Трета лига", съобщиха от клуба.