Световният лидер в производството на химически продукти за строителната индустрия MAPEI се включва в проекта за възраждането на спортната емблема на Русе и един от традиционните футболни клубове в страната - Дунав, съобщават от клуба.

Италианската компания развива търговска дейност в България чрез своето дружество "МАПЕИ БЪЛГАРИЯ", което има и производствена база в Русе.

Управителят на МАПЕИ България Пламен Петров сподели:

"Имам удоволствието да работя в компания, чието отношение към спорта е свързано с традиции, отговорност и любов, което споделям и аз самият. Мапеи има дългогодишна история свързана с подкрепата на спортове като колоездене, тенис, футбол, волейбол и други. Бил съм многократно на стадиона на Мапеи, където собственият футболен клуб Сасуоло ме е карал да изживея незабравими емоции от италианското Калчо. Това ме е провокирало да търся продължение на същото усещане и в България, да мечтая за български клуб, който да бъде асоцииран с бранда Мапеи и в нашата страна. В тази връзка, какво по-логично би могло да бъде желанието ми да се реализира чрез отбора на града, в който се намира заводът на Мапеи България - Дунав Русе? Градът, където 35 наши служители произвеждат висококачествени строителни материали от световен ранг.

Пожелавам на отбора и спортно-техническото ръководството на клуба много здраве и сили, да върнат Дунав Русе при елитните отбори на България, където повелява традиция, и което съм сигурен, че всички русенци желаят от сърце".

От своя страна Деян Йорданов, член на Управителния съвет с ресор Бизнес и стратегическо развитие на клуба, каза:

"За нас е изключителна чест един от топ брандовете в света, какъвто е MAPEI да подкрепи каузата за възраждането на Дунав. Това е доказателство, че посоката, в която вървим - превръщането на Дунав в чист, прозрачен, автентичен и иновативен футболен клуб, е единствената правилна такава и това ни дава нови сили и мотивация да продължим напред. Това партньорство е страхотна възможност да направим следващата крачка в организационното си развитие, тъй като отношенията с такава компания изискват от нас да поддържаме възможно най-високи организационни, бизнес и етични стандарти. Убеден съм, че това е стартова точка за още по-дълбоко сътрудничество между двете страни и доказателство, че спортната емблема на Русе може да бъде привлекателна за компании с утвърдена социална политика. Продължаваме да работим в мисията си да съберем на едно място обикновените хора и бизнес елита на града ни, за да създадем стабилен футболен клуб със здрави основи", допълни той.