Бившият защитник Илиян Памуков ще води Дунав Русе в Североизточната Трета лига през новия сезон. Решението беше взето днес на събрание на стадион Дунав. Както е известно, "драконите" се отказаха от Втора лига, където изпаднаха и подадоха заявка за третото ниво на българския футбол, където ще играят само с момчетата до 19 години.
 
45-годишният бивш защитник е един от успешните играчи в най-новата история на Русе, като кариерата му преминава през Русия, Казахстан, Молдова, както и в ЦСКА, Черно море Варна и Марек Дупница в "А" група. Именно неговата формация при набор 2003 направи фурор в първенството тази година и миналата в U17 и е най-логично те да бъдат и гръбнака на новия отбор.
 
Единственият по-опитен футболист Диян Димов също може да се присъедини към тима, но изчаква до последно оферти от отбори от по-горните групи.
 
При това положение Дунав се изтегля от участие в Елитната юношеска група до 19 години и тя остава със 17 отбора. Което пък означава, че Славия в 1-ия кръг на това първенство ще почива. Това се отразява на броя на изпадащите, като бройката вече е 3.
 
Програмата за новото първенство в Севроизточната Трета лига вече е ясна и според нея Дунав трябваше да стартира с гостуване на Ботев (Нови Пазар). Поради краткото време за подготовка обаче тази среща е отложена и младите момчета на Илиян Памуков започват на 15/16 август като домакини на новака Спортист (Генерал Тошево).