Янтра отстъпи с 0:1 при визитата си на лидера в Североизточната Трета лига – Дунав Русе, в предпоследната проверка преди подновяването на първенството във Втора лига. Двубоят се игра на официалния градски стадион в Русе. Като цяло габровският тим владееше повече топката, но не успя да реализира положенията, които създаде в мача.

След нулево първо полувреме, домакините поведоха с добре проведена контраатака и попадение на Йордан Димитров, който беше оставен непокрит от Георги Върбанов и отблизо преодоля Цинцарски. Секунди преди това Ростислав Данчев можеше да изведе Янтра напред, но стражът на Дунав показа страхотен рефлекс и изби с ръка удара му с глава отблизо. След гола габровският тим натисна още по-сериозно, но остави свободни пространства в защита и русенци на два пъти пропуснаха чудесни възможности да увеличат преднината си. При едната ситуация Цинцарски се намеси решително.

В последните 20 минути от срещата Янтра изнесе изцяло играта около наказателното поле на домакините. След центриране на Никола Колев, Християн Чипев уцели страничната греда на дунавската врата. Удар на юношата Георги Николов пък беше изчистен от голинията. Възможности се отвориха също пред Тони Иванов, Пепи Казаков и отново пред Чипев. В последните 10 минути от срещата в игра за Янтра влезе и 14-годишният бранител Симеон Турлаков.

Последната проверка на габровския тим ще бъде идната събота в Стара Загора срещу отбора на Берое.