Дунав започна подготовка за пролетния полусезон. Група от 20 футболисти изведе за първата тренировка за 2022 г. треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. Тя се проведе на основното игрище на спортния комплекс "Дунав“ в квартал „Здравец“.

Преди началото на заниманието Мирослав Георгиев получи специален приз от феновете, след като спечели първо място в гласуването за най-добър футболист на „драконите“ за 2021 г.

Две са сигурните нови попълнения в редиците на клуба до този момент – десният краен защитник Светослав Славчев и Кристиан Върбанов, който играе еднакво добре и като централен защитник и като вътрешен халф. И двамата са русенци и на по 21 г., с което продължава практиката на Дунав да разчита на развитието на млади местни таланти.

Братята Георги и Светослав Вълчеви в момента са под карантина заради прекаран COVID-19. С леки здравословни проблеми са и голмайсторът Йордан Димитров, и Славчев. Четиримата ще се присъединят към подготовката на отбора по-късно.

Междувременно с клуба се разделят Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев. 

"Към момента не можем да им осигурим достатъчно игрови минути, а това е важно за тяхното развитие. Ще се постараем да им помогнем в намирането на място, което да им гарантира повече футбол през пролетта. Ще ги следим със сигурност и не е изключено през лятото те отново да са в Дунав, коментира треньорът Мартин Цирков.

Вече е ясна и програмата на „Драконите“. Те ще се готвят изцяло при домашни условия. 

Договорени са контроли с втородивизионния Добруджа Добрич на 22.01. в Русе, със Севлиево на 29.01., с Литекс Ловеч на 02.02., с Янтра Габрово на 05.02. и с Черно море Варна на 09.02. 

На 12.02. и на 20.02. са предвидени проверки срещу първия и втория отбор на Етър Велико Търново. 

Между тях – на 19.02. е планиран приятелски мач и срещу румънския Прогресул – Спартак. 

Предстои да се уточнява единствено местата на провеждане на срещите, в зависимост от атмосферните условия.

„Важно е да срещнем професионални отбори, за да си сверим и часовниците. Трябва да знаем къде сме и какво да направим, за да се завърнем подготвени сред професионалистите“, коментираха Кирилов и Цирков.

Според предварителната програма Дунав подновява първенството в Североизточната Трета лига с мач срещу тима на Рилци в едноименния квартал на Добрич в последната събота на февруари.