Усилен труд кипи и в изборния ден на Градския стадион в Русе, видя Topnovini.bg.

След като в средата на тази седмица тревната настилка започна да пристига от Гърция, рулата вече са разстлани и теренът е позеленял. 

Преди това от фирмата - изпълнител „Тарктур“ ЕООД на ремонтните дейности увериха, че са заравнили и нивелирали терена с лазерен грейдер. Предстои технологично време от поне 15-20 дни на тревата да се „хване“.

Междувременно се работи по монтиране на стълбовете за осветление. Всички налични детайли за тях вече са пристигнали от Турция. Мрежата до тях е вече прекарана.

Ремонтните дейности на Градския стадион в Русе бяха наложени от изискванията на БФС, срещите от Първа лига да се провеждат на съоръжения с изкуствено осветление. Поради това, влезлият в елита след 25-годишно прекъсване Дунав, все още „домакинства“ в Разград, но въпреки това се представя повече от достойно и си осигури място в топ 6 кръг преди края на редовния сезон.

Забавянето предизвика протести от страна на феновете на Дунав, които заявиха, че искат да се потърси сметка за непрестанното отлагане, „благодарение“ на което не могат да гледат любимия си отбор в Русе, както и конкретни и ясни гаранции за извършваните ремонтни дейности.

Междувременно кметът на Русе Пламен Стоилов заяви отново, че Общината ще инвестира между 300 000 и 400 000 лв. годишно за модернизацията на Градския стадион, като още преди началото на новия шампионат през есента т.г. трябва да има монтирани още 2 козирки, ВИП сектор и др.