Старши треньорът на Дунав Малин Орачев сподели очакванията си преди срещата от 7-ия кръг на Първа професионална лига срещу Лудогорец. "Драконите" гостуват на шампионите в неделя, 2 септември от 21.00 часа на стадион "Лудогорец Арена" и според специалиста трябва да покажат смелост и да не грешат елементарно. 

"Излизаме срещу един от грандовете в нашето първенство. Надявам се да не допуснем грешките, които допуснахме срещу ЦСКА. Не трябва да излизаме прекалено респектирани от отбора на Лудогорец. Напротив, трябва да покажем смелост и качествата, които имаме", започна специалистът. 

"Съперникът ни показа в последните си мачове, че навлиза в добра форма. Наистина, ще ни бъде трудно, но пък ние ще се борим и раздаваме. Естествено мечтаем да спечелим нещо от този мач - точки", добави наставникът на Дунав. Той разкри и на кого няма да може да разчита в срещата с шампионите.

"Светослав Ковачев няма да играе срещу Лудогорец, защото е такава уговорката с тях. Няма да мога да разчитам на Божидар Васев, който е с гнойна ангина цяла седмица, а Преслав Петров и Глаусио Да Силва са контузени. Затова имаме нови момчета, които са готови да влязат и да помагат."

"Ще разчитаме на тях, във всеки един мач ще получават шанс, ще интегрираме в отбора. Всички нови футболисти са в групата. Менса и Бен Еша се представят много добре в тренировките. Те ще получат повече време в контролите, които ще изиграем в паузата на първенството", добави Орачев и коментира мача на разградчани в Лига Европа. 

"Лудогорец направиха много силен мач срещу Торпедо Кутаиси. Съмнявам се да пестят сили срещу нас, защото предстои пауза в първенството. Мачът им с нас е много важен за тях, защото няма да искат да допускат повече грешки. След много добър мач по принцип следва по-слаб. Дано мачът им срещу Дунав да е слабият и ние да имаме късмет", продължи Орачев. 

"Повиквателната на Светослав Ковачев за представителния тим на България може само да ни радва. Въпреки че е преотстъпен от Лудогорец, той е извикан от Дунав. Това е престиж за нашия клуб. Младо и талантливо момче като него заслужава такова внимание", категоричен бе старши треньорът на "драконите". Той разказа и как се е стигнало до раздялата с Христо Лемперов.

"Той не успя да се наложи, взехме още един десен бек и преценихме, че за него е по-добре да си намери отбор, в който да играе. Това е единствената причина и решението го взехме двамата с него", заяви специалистът и коментира селекцията.  

"Засега няма да привличаме нови играчи. Каквото сме взели - това е. Ако естествено не се получи някаква екстрена ситуация. Това, ще е групата, с която ще играем. На Исмаил Иса възлагахме много надежди, но той не се обади."

"Имахме уговорка с него да започне подготовка с нас и ако си намери отбор в чужбина да си тръгне. След това започна да ни лъже, че ще дойде. Сега няма отбор и трудно ще си намери такъв, тъй като не е водил подготовка", сподели Орачев. 

"Глаусио Да Силва влиза в необходимата форма с всяка тренировка, и с всеки мач. Но за съжаление преди два дни се контузи. Предполагам травмата му не е сериозна. Днес ще мине обстойни прегледи и тогава ще се разбере", каза още специалистът. Старши треньорът на Дунав засегна и темата за юношите.

"Аз много обичам да работя с млади футболисти, но те все още нямат ниво за Първа лига. Когато се изискват резултати е така. А и за младите момчета е много важно да играят. Преходът от юношески към мъжки футбол е много труден."

"Когато не играеш, а само тренираш е много трудно да покажеш какво можеш. Сега, когато играят във В група, ще свикнат с мъжкия футбол, след година-две ще са готови. Преотстъпени в Академик Свищов наши юноши ги следим непрекъснато", завърши Орачев.