Отборът на Дунав записа изразителна победа над Витоша Бистрица в първи мач от 14-ия кръг на Първа лига. Възпитаниците на Людмил Киров нямаха никакви проблеми при домакинството си в Русе и се наложиха с 3:0. И трите гола в срещата паднаха през първото полувреме, а точни за „драконите“ бяха Ахмед Ахмедов, който вкара два, и Светослав Ковачев. Това бе четвърта поредна загуба за Витоша в Първа лига. 

След тази победа Дунав изпревари именно Витоша в класирането и вече е десети, докато бистричани - 11-ти.


Най-интересното минута по минута

Играч на мача

Преди Дунав - Витоша


Мачът започна отлично за домакините от Дунав. Футболистите на Людмил Киров успяха да излязат напред в резултата още в 7-ата минута, а автор на първия гол в срещата стана Ахмед Ахмедов. Бождар Васев получи топката на левия фланг и незабавно центрира в наказателното поле на Витоша, където Ахмед Ахмедов надбяга бранителите на гостите и с удар от въздуха не остави шансове на вратаря Християн Василев. Това бе шесто попадение за Ахмедов от началото на сезона.

Само три минути по-късно Витоша имаше отличен шанс да изравни, но вратарят на Дунав Антонов показа класа. След атака отляво Лъчезар Котев се озова на добра позиция и стреля, но стражът на домакините плонжира и успя да избие топката. Това обаче бе една от редките възможности за столичани през първата част.

Не бяха изминали и 15 минути, когато русенци удариха за втори път. След груба грешка на Даниел Кутев в центъра на терена Попадийн открадна и намери с отличен пас Светослав Ковачев зад отбраната на бистричани. Младокът напредна и с хубав удар по диагонала разстреля вратаря на Витоша. Това бе първо попадение за нападателя в Първа лига.

Дунав продължи да атакува и резултатът не закъсня. Светослав Ковачев този път се превърна в асистент на Ахмедов, който заби втория си гол в срещата. Нападателят получи пас на три метра от вратата и с лекота насочи топката в мрежата.

През втората част домакините видимо намалиха оборотите, но въпреки това успяха да запазят вратата си суха. Футболистите на Витоша определено изиграха един от най-слабите си мачове от началото на сезона и почти не затрудниха противниковия страж.

В 66-ата минута гостите от Бистрица имаха претенции за дузпа, след като Григор Долапчиев бе съборен в наказателното поле, но главният рефер Волен Чинков сметна, че играта на бранителя на Дунав е била чиста.

Четвърт час преди края на мача Витоша пропусна и най-доброто си положение в срещата. Четин Садула намери необезпокояван в пеналта Ивайло Лазаров, който от чиста позиция стреля високо над вратата.

ДУНАВ – ВИТОША 3:0

(1:0 Ахмед Ахмедов 7', 2:0 Светослав Ковачев 15', 3:0 Ахмед Ахмедов 25')

Градски стадион, Русе

Рефер: Волен Чинков

Дунав: 86 Станислав Антонов, 24 Преслав Петров, 16 Мартин Ковачев, 5 Георги Динков, 77 Бранимир Костадинов, 31 Красимир Станоев, 83 Христо Попадийн, 14 Божидар Васев, 17 Иван Коконов, 98 Светослав Ковачев, 9 Ахмед Ахмедов

Витоша: 1 Християн Василев, 2 Тодор Гочев, 11 Даниел Кутев, 14 Четин Садула, 18 Петко Цанков, 22 Михаил Милчев, 24 Георги Купенов, 45 Григор Долапчиев, 80 Лъчезар Котев, 88 Ивайло Лазаров, 99 Стефан Христов