Витоша победи след обрат от 0:1 до 2:1 у дома състава на Дунав Русе в първия мач от новия сезон в Първа лига, който беше дебют за новия старши треньор на бистричани Росен Кирилов. Още в четвъртата минута Ахмед Ахмедов вкара първия гол за новия сезон.

Светослав Ковачев напредна стреля по земя, но вратарят Николай Георгиев не се намеси добре и намиращият се наблизо Ахмедов прати топката в мрежата. В 15-ата минута Светослав Ковачев отново направи отличен пробив и пробва да стреля, но топката рикошира и попадна в Иван Коконов. Последва нов шут, но кълбото премина покрай гредата на Георгиев. Шест минути преди почивката домакините бяха близо до изравняване, но удар с глава на Георги Купенов с глава попадна в тялото на Мартин Ковачев. През второто полувреме Витоша направи пълен обрат в резултата. В 62-ата минута се стигна до дузпа в полза на домакините.

Наско Милев открадна топката и навлезе в наказателното поле, като беше фаулиран от вратаря Станислав Антонов. Нападателят застана зад топката и хладнокръвно реализира удара от бялата точка. Само 120 секунди по-късно Стефан Христов направи резултата 2:1 с шут от наказателното поле след подаване отдясно на Георги Амзин.

В 67-ата минута изстрел на Даниел Кутев беше блокиран от защитата на "драконите". Десет минути преди края на редовното време Радко Мутафчийски би опасно с глава, но топката премина на сантиметри от гредата и излезе в аут.

В 82-ата минута удар с глава на Глаусио Силва срещна напречната греда на вратата на домакините и след това вратарят Николай Георгиев изби кълбото в корнер. Четири минути след това далечен шут на Борислав Балджийски също се отби в гредата зад стража Георгиев.

В добавеното време на срещата се стигна до изгонването на общо трима футболисти. Главният съдия Ивайло Стоянов отстрани от игра с червени картони Анти Рениа и Петков Цанков от Витоша, както и Красимир Станоев от Дунав заради спречкване.