Разделихме се с Дунав по взаимно съгласие. Това заяви днес досегашният треньор на русенския тим Веселин Великов.

"Нямам никакви финансови претенции към клуба, всичко е уредено. Във финансови отношение всичко е било перфектно в последните години. Уважението, което трябваше да го има и към отбора, и към мен от страна на ръководството, от страна на президента на отбора, на моменти липсваше. Може би това ме накара да им кажа, че ако смятат, че съм причината отборът на Дунав да играе слабо, няма проблеми да си тръгна. Те решиха, че явно причината е в мен. Казах им, че в тези условия на работа не може да очакват добри резултати", заяви Великов.

Изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков обясни, че след мача със Славия Великов е поискал среща с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Причината е, че заради условията, които му се предоставят, не може да си изпълнява задълженията. Великов бил изморен и изтощен, че в този дълъг период не било направено нещо.

"Казах му, че това са условията, които имаме, и това предоставяме. Сега се строи нещо ново и се надяваме в кратък срок да имаме нормална база за подготовка", заяви Петков.

Той обясни, че Пламен Донев остава старши треньор на отбора. Заедно с Великов си тръгва и помощника му Людмил Киров.

"Ние сме в деликатна ситуация, тъй като досега не сме мислили за треньор. Ще помагам до някаква степен, тъй като съм футболен човек и имам лиценз, но нямам нито амбициите, нито желанието да съм треньор. Ще търсим треньор при всички положения", заяви Петков.

Веселин Великов обясни, че сега ще си почине и ще види какво ще се случи в близките месеци. Той очаква предложения от други отбори, но засега няма нищо конкретно.

"Не ми е много приятно, че си тръгвам от Русе след това, което постигнахме в последните три години. Свалям шапка на феновете, които обичат Дунав. Дано публиката подкрепя отбора до последно, тъй като той има нужда от нея", заяви Великов.

Веселин Великов пое Дунав във "В" група преди четири години и изведе отбора до елитната група.

Под негово ръководство русенският тим се класира на четвърто място още в първия сезон в Първа лига след 25-годишно отсъствие от футболния елит. Участва и в квалификационните кръгове на турнира Лига Европа.