ЦСКА победи Дунав Русе с 2:0 в двубой от 23-ия кръг на Първа лига. Голове на Каранга и Джеси гарантираха успеха на столичани, а домакините се отчетоха с греда в 9-ата минута. Попадението на Каранга беше с ръка, но това остана незабелязано от съдийската бригада.

В първите десет минути домакините направиха три сериозни атаки към вратата на Черниаускас, като Ндиайе нацели и гредата в 9-ата минута. Карагарен и Васев също стреляха опасно към вратата на ЦСКА, но не сполучиха.

Постепенно ЦСКА изравни играта и на свой ред атакува опасно към вратата на Луков. "Червените" стигнаха до гол в 34-ата минута, след като Малинов стреля към Луков, топката се отклони от ръката на Каранга и влезе в мрежата, но съдиите не видяха играта с ръка и зачетоха гола.

В 37-ата минута футболистите на двата тима се скупчиха в наказателното поле на ЦСКА, след като Чорбаджийски удари без топка Шопов, а това дойде при центриране на Христо Попадийн отдясно, при което Шопов опита да играе с топката и доста грубо удари с лакът в тялото Чорбаджийски. Младият бранител на "червените" реагира мигновено, като се обърна и удари два пъти Шопов пред погледа на допълнителния съдия.

Голът на Каранга 

Нервите бързо ескалираха, като играчите на двата отбора се насочиха към вратарското поле на ЦСКА, където първо Кристиян Малинов и Бранимир Костадинов се счепкаха и дърпаха за фланелките. После избухна и жестока разпра между Николай Бодуров и Божидар Васев, които трябваше да бъдат сериозно усмирявани.

В крайна сметка ситуацията се размина само с официални предупреждения за Шопов, Чорбаджийски, Бодуров и Васев.

Дунав с жалба за червения картон на Чорбаджийски

През втората част играта се понакъса, тежкият терен също повлия на качеството на играта. Домакините атакуваха доста опасно към вратата на Черниаускас, но вратарят не остави шансове на нападателите на русенци. ЦСКА опита няколко контри, при една от които стигна и до втори гол, след като Джеси се разписа в добавеното време.

В крайна сметка ЦСКА стигна до успеха с 2:0, но успехът дойде и след доста спорното съдийство на Георги Кабаков. В класирането "армейците" са на второто място с актив от 54 точки и 3 изоставане от лидера Лудогорец. Дунав е на 12-ото място с 21. 

Как капитанът на ЦСКА е на терена, след това?

Ето и съставите на двата отбора:

Дунав: Луков, Попадийн, Васев, Ковачев, Патев, Димов, Станоев, Шопов, Карагарен, Костадинов, Ндиайе

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Алберг, Манолев, Малинов, Рафаел, Георгиев, Десподов, Тиаго, Каранга

съдия: Георги Кабаков