Старши треньорът на ФК Дунав Малин Орачев говори пред медиите преди срещата от 3-ия кръг на Първа професионална лига срещу ЦСКА. "Драконите" гостуват на "червените" в неделя, 5 август от 20,45 часа на стадион "Българска армия".

Двубоят можете да проследите минута по минута в Gong.bg, чрез директното предаване на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA и на честотите на Дарик радио.

"Добре знаем какво представлява съперника ни в неделя - ЦСКА. Един от грандовете в нашия футбол. "Червените" в момента се намират в подем - с две победи в Първа лига и победи в евротурнирите. Очаква ни един труден мач. Със сигурност те ще бъдат фаворит в двубоя. Но ние ще имаме нашите ситуации и възможности и за нас ще бъде много важно да се възползваме от тях. И разбира се те, да не се възползват от своите. Когато гостуваш на такъв силен съперник, ако не отбележиш гол, много трудно можеш да разчиташ дори и на частичен успех", започна специалистът.

Той разкри и какво е видял в мача на съперника му от Лига Европа в четвъртък вечер: "ЦСКА бе много по-добър от Адмира Вакер във втория мач. Самият двубой бе решен още преди срещата снощи. Самото темпо бе доста бавно и мудно."

"Тренирахме с настроение през изминалата седмица. С изключение на Александър Александров, който е контузен всички са здрави и ще разчитаме на тях. Надявам се всеки един да се представи на много добро ниво, да дадем всичко от това, което можем и да постигнем полза от този мач - една или три точки. Не отиваме като обречени. Все някой трябва да спре ЦСКА, дано да сме ние", добави Малин Орачев.

Той разкри и как трябва да изглежда Дунав на стадион "Българска армия": "През целия мач трябва да бъдем абсолютно концентрирани и готови. Не трябва да допускаме елементарни грешки, както го правехме в мачовете досега. Един бърз гол на ЦСКА, ще им даде още повече самочувствие и ще си контролират мача, както го правеха в предишните срещи. Ето защо ние трябва да влезем абсолютно концентрирани в двубоя. По принцип през целия мач не трябва да допускаме гол. Нормално е след като съперника ни е в подем да има още по-голям фенски интерес към мача!"

Орачев повдигна и завесата около селекцията: "Търсим футболисти на позицията дефанзивен халф и ако намерим добри - ще ги привлечем. Ганайският футболист се прибра в родината си за да си поднови визата и ще се върне отново при нас за да продължи пробния си период. Има разговори с някои футболисти - и българи и чужденци, но още не са в напреднала фаза. Изчакваме отговорите им!"

"Глаусио Да Силва напредва с всяка една тренировка. Готви се добре. Той все пак дойде неподготвен. Трябва да бъдем търпеливи към него. А как се е подготвил, ще си проличи в мачовете", завърши наставникът на Дунав.