„Настроението в отбора е бойко, а по трибуните - вяло. Надявам се да стане добър мач и да вземем точки. Смятам, че в такива мачове футбоистите нямат какво да губят. Днес може само да покажат, че са добри футболисти и добър отбор. Спокойни са футболистите. Днес усещането ми е за пълен точков актив. Дано да позная”, коментира президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов.

Попитан за скорошно изказване на Веселин Великов, че не желае да чува за Дунав Русе, Симеонов коментира: „Изненадан съм, защото едни от най-хубавите му години минаха при нас. За нас важи същото. Пожелавам му всичко добро.”

„Срещу ЦСКА винаги ще имаме поуки, защото са добър отбор. Най-важното е момчетата да играят спокойно и със самочувствие. Всичко останало е и късмет”, каза още Симеонов, а по темата за малкото зрители по трибуните, той сподели:

„В България е така, преди малко гледах един мач, в който на трибуните имаше 20 човека. При нас сигурно ще са 1000-2000 може би. Това е положението. Футбол в България, ако няма публика по стадионите, не може да има, а и няма смисъл. Навсякъде положението по трибуните е тъжно. Когато отборът вървеше, имахме по-голяма подкрепа. Ние я загубихме още докато вървеше отборът. Апелът ми към феновете ми е, че това е само една игра и те да чувстват, че отборът и идеята имат нужда от тях. Дунав е идея, искам така да бъде и за феновете.”