Дунав е пред прага на третия си пореден сезон в Първа лига, след като преди това изстрада 25 години извън елита. Да заслужи място сред трите най-добри отбора в България в неговия край пожела на "драконите" един от най-големите голмайстори в Европа през 90-те години.

Томас Бролин бе част от националния отбор на Швеция, който стигна до бронза на Европейското първенство през 1992 г. и Световното през 1994 г. Той е и сред най-добрите нападатели в Европа, важна част от успехите на два от най-големите хитове на Стария континент по това време – Парма, в който играе и заедно с Христо Стоичков, и Лийдс.

"Виновник" за "увлечението" на Бролин по Дунав е големият приятел на русенци Кирил Евтимов, който е популярен с контактите си с редица световни звезди на футбола, тениса, баскетбола и др.

Бургазлият бе в Швеция през миналата седмица и не пропусна разшири кръга на популярните личности, пред които с охота представя България само в положителна светлина, въпреки трудните години пред родния футбол напоследък. Златан Ибрахимович, Робер Пирес, Джон Тери, Рууд ван Нистелрой, Нуно Гомеш, Давид Луиз, Людовик Жули са само част от звездните срещи на Евтимов.

Бившите френски футболисти Патрис Локо и Венсан Герен пък стискаха палци на Дунав в нелеката му битка за оставане в елита през миналия сезон. Сега надеждите са, че тимът ще демонстрира по-стабилни игри и ще затвърди далеч по-категорично мястото си в Първа лига. Нещо повече Евтимов и Бролин са убедени, че "драконите" имат сили да се преборят за място в евротурнирите.

Въпреки че е от Бургас, Евтимов държи на русенския отбор, тъй като съпругата му е от крайдунавския град, приятел е с изпълнителния директор на Дунав Ивайло Петков, със селекционера Малин Орачев и бранителя Петър Патев.

Междувременно той работи и за каузата си за възраждането на любимия му Нефтохимик по примера на Дунав, който стигна от аматьорите до участие в евротурнирите само за 3 години.