Президентът на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов заяви, че бъдещето на треньора Малин Орачев не стои на дневен ред.

„Определено не видях Дунав, който аз искам. Единственото хубаво от този двубой е, че постигнахме победа, която в чисто точково измерение няма никакво значение за нас. Добре е за самочувствието и настроението в съблекалнята. Успяхме да постигнем победа. Имахме положения, но не играхме това, което аз и зрителите искаме да виждаме“, коментира Симеонов.

„Етър е добър отбор. Победата идва в много добър момент от чисто психологически аспект. Последните резултати натежаха и определено повлияха на настроението. За това помогнаха и някои медии, които започнаха да спекулират и с нашия треньор. Нещо, което не стои на дневен ред“, добави президентът на Дунав.

„Надявам се в края на сезона да се опитаме да зарадваме нашите фенове.“

„През последните две седмици правим анализи само на това. Нямаме разумно обяснение. Нещата, когато тръгнат надолу, много трудно се обръщат. Не мога да обясня защо се стигна до тук.“

„Може би причините са в манталитета, липсата на самочувствие или просто толкова си можем.“

„Отборът много отдавна надмина развитието на клуба като цяло. Аз кърпата от много отдавна искам да я хвърля, защото се изморих. Аз каня всеки, който смята, че е достоен да поддържа каузата Дунав да заповяда. Нямаме никакви задължения. Даже емблемата е наша. Футболен клуб Дубав без община Русе не може да съществува. Аз наистина съм благодарен“, каза още д-р Симеонов.