Септември София можеше да получи и по-благосклонен жребий за първия кръг в новия сезон на Първа професионална лига. Той отреди при завръщането си в елита столичани да се изправят срещу хита от миналата кампания Дунав Русе.

Двубоят ще се играе на Националния стадион „Васил Левски” от 20,30 часа и ще го следим минута по минута в Gong.bg, като е предвиден да за пряко излъчване по DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

Русенци определено ще бъдат тежък опонент, защото ще искат по най-бързия начин да забравят бързо приключилото си участие в Лига Европа. След всичките драми около завръщането на „драконите” в евротурнирите те отпаднаха още в първия кръг срещу казахстанския Иртиш на Димитър Димитров-Херо. Павлодарци биха и в двата мача – 1:0 у дома и 2:0 навън.

Септември не крие, че голямата цел е оставане в родния елит, а за такова има само една рецепта – победите. Именно срещу тимове като Дунав септемврийци ще трябва да печелят точки, а защо това да не се случи още в самото начало?