Отборът на Локомотив Пд посреща Дунав Русе в първия си плейофен мач от шампионата. Срещата от Група Б на втората осмица е от 20.00 часа в петък, 29 март. Двубоя ще можете да проследите по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

Домакините няма да могат да разчитат на крилото Абделхаким Буна, който е с контузия. От друга страна Симеон Райков разтрогна договора си, а бъдещето на Бирсент Карагарен е под въпрос.

„Смърфовете” могат да загубят и Игор Банович, към когото има интерес от Казахстан. Той е един от основните играчи в състава на Бруно Акрапович, като любопитното е, че той изигра най-силния си мач при победата с 4:1 над Дунав Русе.

От друга страна, Емин Ахмед е с контузия за Дунав Русе. Добрата новина за домакините е, че напдателите им се намират в страхотна форма. Димитър Илиев и Един Бахтич са единствените футболисти в лигата, успели да се разпишат във всеки един от последните 3 кръга на редовния сезон – капитанът на пловдивчани 4 пъти, а австриецът с босненски корени – 3.

Това се отрази и на формата на отбора като цяло. За втори път през сезона Локо Пд е в серия от 3 поредни победи в шампионата с обща голова разлика в този период 11-2. Предишната бе от 3-ия до 5-ия кръг, когато бе единственият път, в който Мартин Луков нареди 3 поредни сухи мрежи.

В същото време Дунав Русе вече в 12 поредни кръга не може да вкара повече от един гол на мач, като в 6 от тези двубои въобще не успя да се разпише. За последно вкара повече при 3:0 над Витоша у дома на 3 ноември 2018 г.

Тимът не успя да спечели нито една точка в 8-те си гостувания, в които начело на русенци бе сегашният старши треньор Людмил Киров. Последната победа на тима навън бе на 6 май 2018 г. – 1:0 над Витоша в Бистрица

В мачовете от Първа лига статистиката е на страната на „смърфовете”. Локо Пд има 25 победи срещу Дунав Русе. Двата тима са записали 9 равенства, а русенци имат 14 победи. Головата разлика е 82-53 за Локомотив Пд.