За Дунав и Септември мисията оттук до края на груповата фаза във втората осмица на Първа лига има едни и същи координати. Те включват третото място в група Б, което на хартия ще осигури по-приемлив съперник в плейофните битки за оцеляване в родния футболен елит.

Понастоящем въпросната позиция принадлежи на столичани, които обаче имат само точка повече от своя противник в понеделнишкия сблъсък. Срещата стартира от 17,30 часа и можете да я проследите минута по минута в GONG.BG, чрез прякото предаване на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Формата и на двата състава не е особено позитивна напоследък. В последните си 5 шампионатни мача Септември записа 3 загуби и 2 ремита, докато Дунав спечели само точка отгоре. Предвид разликата – както по отношение на точките, така и на класите – спрямо водачите в групата Локомотив Пловдив (36) и Славия (34) е ясно, че Дунав и Септември ще решат спора в преките дуели.

За домакините от Русе възстановен след контузия е Емин Ахмет. Край Дунава имат и повод за високо настроение, тъй като двубоят срещу септемврийци ще е под номер 100 за „драконите” след завръщането им в елита. Като се прибави и фактът, че Дунав няма поражение в последните си три домакинства, изглежда столичани ще имат главоболия.

В техния лагер заради травма от сметките отпадна Александър Василев. Наказани са Стилиян Николов и Георги Стоичков, което свива опциите пред треньорския дует Христо Арангелов-Мариян Христов за ротации след четвъртфинала срещу Струмска слава за Купата през седмицата.

Любопитното е, че Дунав вкара точно по един гол в последните си 4 мача за първенство, с които стигна до 3 равенства с резултат 1:1 – срещу Ботев Пд, Черно море и Локо Пд.

Единствен Благой Макенджиев игра като титуляр без смяна във всеки от 7-те двубоя на русенци през пролетта, като само с мача с аутсайдера Верея успя да запази вратата си суха.

Интересен факт е, че нито една от досегашните 10 шампионатни срещи на септемврийци с русенци не е завършвала наравно.

От 14-ия кръг на редовния сезон насам Стилиян Николов е неизменен титуляр в защитата на тима, като пропуска едва втори мач в този период, отново заради наказание. Другият наказан от тима за двубоя в Русе – Георги Стоичков, е футболистът в лигата, получил най-много жълти картони след зимната пауза – 5 в 6 мача, в които взе участие.