Старши треньорът на Дунав Русе Малин Орачев остана доволен от победата с 1:0 над Етър в мача от 21-ия кръг на Първа лига. Той заяви, че няма предпочитан съперник на баражите за оцеляване в първенството. Русенци към момента са трети в класирането и ако успеят да запазят мястото си ще се изправят срещу четвъртия в Група А – Витоша Бистрица. Възможно е обаче да техен съперник да е и Пирин Благоевград.

Дунав грабна ценни три точки, потопи Етър

„Чак в оптимална форма, все още не сме влзели. Има какво да се желае. Важното е, че виждам характер и себераздаване у момчетата. Това е най-важното за един отбор. Важна е победата, независимо с колко гола ще победиш. Можехме да затворим и с втори гол. Не успяхме, макар че имахме положения да отбележим втори гол. Доволен съм пак, че не допуснахме гол”, каза Орачев.

„Нямаме предпочитан съперник (б.р. между Витоша Бистрица и Пирин Благоевград в баражите за оцеляване). Уважавам всички отбори. Не искам да си пожелавам противник, защото това може да ми изиграе лоша шега. Моята цел е да мотивирам абсолютно всички футболисти, да бъдат концентрирани на 100%, да се раздадат, както последните два мача. Дано да остраним съперниците, които ни се паднат”, допълни той.

„Разбира се, че ми повлия негативно това, че имаше спекулации за моето бъдеще. Аз съм силен човек и ще се боря докрай. Беше ми много болно и неприятно, когато се чуваха неприятни възгласи от трибуните за оставката ми. Ще давам всичко от себе си, за да спасим Дунав. Не само аз, целият клуб. Разбира се, че имам и подкрепата на ръководството”, завърши той.