Орачев: Искам да се изправим срещу този съперник, който ще победим

Първа лига 14 май - 17:30, , стадион: Градски стадион, Русе

3 : 1

FT

ФК Витоша Бистрица ФК Витоша Бистрица
Дунав Дунав

 Gong.bg следи се от Gong.bg

Diema Sport излъчва се по Diema Sport

Darik radio излъчва се по Darik radio

Наставникът на Дунав Русев Малин Орачев заяви, че в следващия етап в борбата за оцеляване на русенци си пожелава този съперник, който ще бъде победен. След като елиминираха Витоша Бистрица, „драконите“ ще се изправят срещу победителя от двойката Пирин – Етър Велико Търново.

„Много добра победа, с добра игра. Излязохме мобилизирани. Бяхме агресивни, създадохме страхотни атаки. Мисля, че заслужено победихме. Пожелавам успех на Витоша. Ние направихме първата крачка, но предстои по-трудното. Отстрани винаги е лесно, но не дойде лесно тази победа. Костваше ни труд и мобилизация, и психическа устойчивост. Важно бе да вкараме първи гол. Изиграхме силно първо полувреме. Направихме добри атаки. Получиха се добри неща. Принципно аз харесвам футбола с активни крайни защитници. В някои от мачовете също правехме добри атаки, днес още мисля, че първото влизане с наше дясно, с добро центриране завърши с гол. Разигравахме добре в средата на терена. Търсим разнообразие във всяка ситуация“, започна Орачев.

„Имахме много труден месец. Имаше голямо напрежение у нас. Направихме поредни загуби, това вкара напрежение у нас. Разклати самочувствието и увереността. Радвам се, че с много работа постигнахме тези победи, които са много важни за нас“, добави Орачев.

„Петър Патев получи оплаквания и поиска смяна. Сега ще говорим“.

За слуховете, че Юлиан Ненов и Петър Патев ще си тръгнат, Орачев каза: „Ще говорим с всички, но сега ще го запазим като клубна тайна“.

„Искам да ни се падне отборът, в който ще сме краен победител. Ако е Пирин ще ми е мъчно. Но така е във футбола. Ние сме професионалисти“, завърши Орачев.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Малин Орачев Дунав Дунав Русе

Дунав Русе