Наставникът на Дунав Русев Малин Орачев заяви, че в следващия етап в борбата за оцеляване на русенци си пожелава този съперник, който ще бъде победен. След като елиминираха Витоша Бистрица, „драконите“ ще се изправят срещу победителя от двойката Пирин – Етър Велико Търново.

„Много добра победа, с добра игра. Излязохме мобилизирани. Бяхме агресивни, създадохме страхотни атаки. Мисля, че заслужено победихме. Пожелавам успех на Витоша. Ние направихме първата крачка, но предстои по-трудното. Отстрани винаги е лесно, но не дойде лесно тази победа. Костваше ни труд и мобилизация, и психическа устойчивост. Важно бе да вкараме първи гол. Изиграхме силно първо полувреме. Направихме добри атаки. Получиха се добри неща. Принципно аз харесвам футбола с активни крайни защитници. В някои от мачовете също правехме добри атаки, днес още мисля, че първото влизане с наше дясно, с добро центриране завърши с гол. Разигравахме добре в средата на терена. Търсим разнообразие във всяка ситуация“, започна Орачев.

„Имахме много труден месец. Имаше голямо напрежение у нас. Направихме поредни загуби, това вкара напрежение у нас. Разклати самочувствието и увереността. Радвам се, че с много работа постигнахме тези победи, които са много важни за нас“, добави Орачев.

„Петър Патев получи оплаквания и поиска смяна. Сега ще говорим“.

За слуховете, че Юлиан Ненов и Петър Патев ще си тръгнат, Орачев каза: „Ще говорим с всички, но сега ще го запазим като клубна тайна“.

„Искам да ни се падне отборът, в който ще сме краен победител. Ако е Пирин ще ми е мъчно. Но така е във футбола. Ние сме професионалисти“, завърши Орачев.