Старши треньорът на Дунав Малин Орачев бе доволен от отбора си, въпреки че русенци загубиха от Левски с 1:2. Дунав поведе в резултата, но допусна пълен обрат, а треньорът на „драконите” довери, че има подобрение в играта на отбора, на фона на предишните игри.

„Днес се представихме добре и важното е, че играхме с желание и настроение. Бяхме и доста агресивни. Това, което искахме, да бъдем компактни и да чакаме момента да отбележим, се случи. Преломният момент бе бързият им изравнителен гол. Тогава имаше наш футболист извън терена и се прегрупирахме бавно. Изравнителният гол даде психологическо предимство за тях, но Левски е и класен отбор. Трябва да бъдем по-хладнокръвни в играта в нашето наказателно поле. Петър Патев трябваше да изиграе по-добре ситуацията преди втория гол, но важното е, че днес се постарахме и играхме добре. Това ме задоволява”, бяха първите думи на Малин Орачев пред колегите от DIEMA SPORT след поражението от Левски.

„Не ми хареса бързият гол, който получихме при числено неравенство. Повлия ни отрицателно, но имахме нашите шансове и можехме да организираме по-добри контраатаки. Жалко, че не успяхме да вкараме втори. Красимир Станоев е добър футболист, но имаме достатъчно добри и равностойни играчи и можем да разчитаме на всички. Футболистите знаят, че ще получат шанс. Нормално бе да дам шанс и на вратаря Филип Димитров, който се представи добре. Когато един отбор няма точки, то винаги има напрежение. Ако не можеш да играеш под напрежение, то ти не си за Първа лига”.

„Дуда може би ще е готов от следващата седмица за игра и ще попадне в състава. Със Славия трябва да бъдем дисциплинирани и да се раздадем, както днес. Трябва да се стремим да не допуснем гол и да отбележим”, завърши Малин Орачев пред DIEMA SPORT.