Локомотив Пловдив посреща Дунав Русе в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Пловдивчани успяха да прекъснат негативната серия, в която се намираха в последния кръг, след като спечелиха с 4:1 домакинството на Берое.

Дунав е амбициран да постигне положителен резултат при визитата си в Града под тепетата.

Двубоят е днес, събота от 15 часа и може да следите развитието му минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате мача в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Локомотив Пловдив ще посрещне съперника си като десети във временното класиране с 29 точки в актива си, на 1 от Славия и Ботев Враца.

Тимът на Дунав пък е предпоследен, 13-и с 19 точки към момента.

Локо Пловдив чака Дунав без трима основни играчи

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев е пред своя стотен мач за клуба , като голът му срещу Берое в миналия кръг бе 19-и за "черно-белите". Доскоро той бе най-младият дебютант в клубната история, като записа първия си мач на 15 години, 11 месеца и 16 дни – на 11 септември 2004 срещу Локо София (4:0).

В миналия кръг срещу Берое Димитър Везалов вкара първия си гол в елита от 7 години насам. Дебютното му попадение бе точно за старозагорци – на 17 март 2012 г. при 2:2 срещу Черноморец в Бургас, когато получи и червен картон.

Австриецът с босненски корени Един Бахтич откри головата си сметка за локомотивци и стана 12-ият играч на тима, разписал се през сезона.

Тимът на Дунав вече 10 поредни кръга не може да вкара повече от един гол на мач, като в 6 от тези двубои въобще не успя да се разпише.

Русенци не успяха да спечелят нито една точка в 7-те си гостувания, в които начело на русенци бе сегашният старши-треньор Людмил Киров. Последната победа на тима навън бе на 6 май 2018 година – 1:0 над Витоша в Бистрица.

Два кръга преди края на редовния сезон Дунав има 19 точки в актива си, година по-рано събра 21 пункта след 26 кръга, а през 2016/17 г. попадна в Топ 6 след първата фаза от първенството с 38 точки

Балансът между Локомотив Пловдив и Дунав в Първа лига: 47 мача, 24 победи за Локомотив, 9 равенства, 14 победи за Дунав, голова разлика 78-52 за Локо Пловдив.

В мачовете, в които Локомотив Пловдив е бил домакин на Дунав: 23 мача, 18 победи за Локо Пловдив, 4 равенства, 1 победа за Дунав, голова разлика 55-20 за пловдивчани.