Наставникът на Дунав Малин Орачев разкритикува играчите си за поражението от Ботев с 0:3. Според него, те са рухнали след попаденията, като най-решително се е оказало първото от тях.

"Не можем да отбележим гол, на това отдавам загубата. Имахме първи ситуацията да вкараме и не можахме. След почивката Ботев ни надиграха тотално, след първия гол бяхме притеснени. Вторият гол беше след детинска грешка и след това бяхме тотално сринати", заяви Орачев пред DIEMA SPORT.

"Винаги голът дава самочувствие. Ние в не знам кой пореден мач пропускаме много добри ситуации за гол. Въпреки че губехме с 0:3, пак не можахме да вкараме. Тези ситуации влияят на футболистите. Длъжни бяхме да се броим още повече след почивката, трябваше да се борим още повече срещу такъв съперник, имат добри футболисти. Заслужено ни победиха."

"Наистина се разстрои защитата ни при смяната на Васев. Но така стана ситуацията. В неговата зона стана и грешката за първия гол, Преслав трябваше да направи фаул. Всички момчета трябва да докажат, че заслужават да играят", сподели още Орачев и коментира как очаква да се отрази на тима му предстоящата пауза в шампионата.

"Надявам се паузата да ни се отрази добре. Играхме пак през три дни, отпаднахме физически. Предния мач със Славя го играхме на тежък терен, което също повлия. Ще работим, друго не ни остава, трябва да успокоим момчетата психически и да им обясним, че единственият шанс да оцелеем е като сме освободени", сподели още специалистът.

"Всички ние вярваме и докрай ще се борим за оцеляване. Само това може да ни помогне - да сме убедени и психически освободени. Трябва да си покажем качествата, а не само в отделни моменти. За това и ще работим", завърши Орачев.