През изминалата седмица Дунав пропусна златна възможност да се изкачи до трето място в Група Б на Втората осмица на Първа лига, след като завърши наравно – 1:1, при гостуването си на Септември. Евентуален успех на "драконите" почти сигурно щеше да им гарантира сблъсък с Верея в следващата фаза на шампионата, който пък поне на хартия би донесъл повече спокойствие и би увеличил шанса за спасение.

Позитивното от двубоя бе, че за пореден път вратарят Благой Макенджиев се отличи с редица качествени спасявания.

"За нас бе добре, че не загубихме. Важното е, че взехме точка", заяви вратарят.

Бившият страж на Черно море и Пирин пристигна в Дунав през зимата, а именно след паузата и формата на "небесносините" се подобри.

"Мога да дам оценка да втория полусезон. Мисля, че подобрихме играта си и точковият актив е малко по-добър Засега правим що-годе приличен полусезон", добави Макенджиев.

"Може би има значение и смяната на тактиката и мисля, че нещата горе-долу се получават. Просто важното е, че взехме точки. За нашия тим е важно самочувствието", каза още стражът.

И въпреки подчертаното израстване и като резултати, и като игра, Дунав за втора поредна година ще се бори за своето оцеляване. А преките конкуренти са вече ясни – Верея, Витоша и Септември.

"Без значение с кой ще играем. Тези мачове ще са на надлъгване", сподели Макенджиев.

Макенджиев е поредният футболист на Дунав, който загатва за добрата обстановка в съблекалнята и приятелските взаимоотношения между играчите. Нещо, което мнозина изтъкват като основен довод, когато става дума за продължаващата вече 6 мача серия без поражение.

"Треньор, футболисти, доктори, масажисти - ние сме едно. Всеки дава максимума за този отбор. Всеки заслужава адмирации за това, което правим, за да държим отбора на добро ниво", коментира Благой Макенджиев.

А споменавайки термина "добро ниво", то самият Благой Макенджиев се нрави с добри изяви под рамката. С две сухи мрежи в 11 срещи и редица ключови спасявания, вратарят е с основна заслуга за увеличения точков актив на Дунав, и съвсем резонно попада и в разширения състав на националния отбор.

Юношата на Пирин, който има контракт с Дунав до лятото на 2020-а година, говори и за бъдещето си – има ли шанс да остане в Русе и през следващата кампания, или се е прицелил към трансфер в чужбина?

"Надявам се да останем в А група", каза вратарят, а за бъдещето си добави: "Имаме уговорка с президента. Надявам се да имам добри предложения, които да коментираме. Нямам желание да се борим срещу изпадане всяка година. Естествено, ако държат на мен, то ще си проличи. Надявам се първо на нещо по-добро, пък ако не стане винаги ще давам максимума от себе си."