След влизането си в групите на Лига Европа с хубава победа в четвъртък, Лудогорец зарадва феновете си и с успех в Първа лига. Без много напрежение и с лежерна игра шампионите надделяха над Дунав в Разград с 3:1. 

Голът на успокоението, с който резултатът беше открит, беше на Джоди Лукоки в средата на първото полувреме. А Клаудиу Кешеру с двете си бързи попадения в началото на втората част направо сложи точка на спора. По-малко от четвърт час преди края Иван Коконов само вкара почетното попадение за гостите, но п оникакъв начин не повлия на победата на съперника. 

Още в първите секунди на мача Лудогорец можеше да открие резултата. Само 23 секунди след първия съдийски сигнал Вандерсон се измъкна зад защитата на съперника и се озова сам срещу вратаря Филип Димитров, но ударът му беше отразен. 

Последваха минути с натиск на разградчани, но не и с множество чисти положения. Едно от малкото се откри отново пред Вандерсон в 5-та минута, но този път той тръгна да търси свой съотборник на чиста позиция, вместо да стреля, и нямаше как да намери мрежата. 

Клаудиу Кешеру и Густаво Кампаняро направиха пропуски, а след четвърт час от началото на мача Джоди Лукоки получи топката пред наказателното поле, но ударът му мина на около метър встрани от вратата. Този натиск се увенча с гол в 26-та минута. 

Тогава първо Цветомир Панов изведе Густаво Кампаняро на позиция, но неговият удар беше избит от вратаря. След това защитата на русенци не успя да изнесе топката и позволи на Клаудиу Кешеру по перфектен начин да изведе Джоди Лукоки на стрелкова позиция встрани от вратата. Този път холандецът беше точен и с мощен шут откри за 1:0. 

Това попадение успокои домакините, които търсеха все пак и втори гол, за да решат абсолютно всичко. Кешеру направи пореден пропуск, а в 37-та минута и Лукоки изпусна да се разпише за втори път. Тогава Вандерсон го намери страхотно зад защитата сам срещу вратаря, но той не можа да уцели топката и тя мина под крака му. 

Малко преди почивката всички тези пропуски на "орлите" можеше да бъдат наказани при единствената сносна атака на Дунав за полувремето. В 43-та минута Борислав Балджийски изведе с перфектен пас зад защитата на скорост Иван Коконов. 

Той не овладя много добре и позволи на излезлия да го пресрещне вратар Ренан да го изтласка към аутлинията и да му попречи да стреля. Това накара Коконов да търси подаване пред голлинията, но там нямаше кой да засече топката и опасността беше предотвратена. Така почивката дойде с гол аванс на Лудогорец. 

Малко след подновяването на играта всичко умря като интрига. Първо в 51-та минута Вандерсон центрира перфектно от корнер и намери непокрития Клаудиу Кешеру на границата на наказателното поле. Румънецът с мощен шут от воле щеше да скъса мрежата за 2:0. 

Само две минути по-късно той на практика сложи точка на спора. Тогава Яцек Горалски намери пред наказателното поле Вандерсон, а бразилецът асистира с перфектен пас за Кешеру. Румънецът излезе сам срещу вратаря и вдигна топката над него, за да намери мрежата за 3:0. 

На практика от 53-та минута нататък лудогорци само се забавляваха на терена, не че и преди това им беше трудно. Но Иван Коконов изпусна хубаво положение, с което донякъде можеше да върне интригата за Дунав, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

След това разградчани продължиха да атакуват, но ударите на Вандерсон и Якуб Швиерчок не успяха да намерят целта с малко. В 69-та минута и Джоди Лукоки изпусна, озовал се сам срещу Филип Димитров на изгодна позиция. 

Все пак Дунав не се предаде до края на мача и стигна до своя почетен гол. Това се случи в 76-та минута, когато Иван Коконов се разписа за 1:3. Тогава получи дълъг диагонален пас в наказателното поле, справи се с бранителя с няколко финта и си извоюва позиция сам срещу Ренан, за да го преодолее най-после за гола си. 

До края на мача "орлите" търсеха забавлението и зрелището за феновете си. В 82-та минута Димо Бакалов беше близо до гола, след като получи топката около точката на дузпата, след като Швиерчок и Кешеру се разминаха с топката, за да стане удобна за българина, но той я прати в горната греда. 

Лошата новина за разградчани е, че пет минути преди края на мача се контузи националът Антон Недялков и не е ясно дали той ще е на линия за мачовете от турнира Лигата на Нациите. Това на практика беше всичко интересно в мача и той приключи с комфортна победа за шампионите. 

След нея те се върнаха на третата позиция и са с 14 точки, само на две зад втория ЦСКА и на пет зад лидера Левски. Дунав остана на 12-а позиция с 6 точки, но битката в тази част на класирането е изключително завързана и отборите са на малки разстояния помежду си. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Натанаел, Цветомир Панов, Антон Недялков, Козмин Моци, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Яцек Горалски, Вандерсон, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Хорхе Броун, Рафаел Форстър, Димо Бакалов, Жоао Пауло, Марселиньо, Жуниор Брандао, Якуб Швиерчок;

Дунав: Филип Димитров, Едуардо Гелен, Мартин Ковачев, Георги Динков, Христо Попадийн, Красимир Станоев, Петър Патев, Мухамаду Ндиайе, Борислав Балджийски, Иван Коконов, Ахмед Ахмедов;

Резерви: Станислав Антонов, Бранимир Костадинов, Дерик Менса, Ахмед Бен Еша, Александър Александров, Даниел Пехливанов, Кристиан Върбанов.