Наставникът на Дунав Русе Людмил Киров определи, че една „нелепа” грешка е довела до загубата на неговия тим от Септември с 0:1. Загубата идва в първия плейофен мач между двата тима за оставане в Първа лига, а загубилият дуелът ще се изправи в баражен мач срещу заелия трето място във Втора лига.

„Мисля, че една нелепа грешка реши мача. Отдавам го на нужното напрежение, което се създава. След гола им заиграхме стойностен футбол, но не се получи да вкараме. Поздравявам Септември и се надявам да продължим след втория мач”, започна Киров.

„Този, който направи по-малко грешки, ще излезе краен победител. Бяхме запознати добре с играта на Септември, момчетата се стараха. Мисля, че у дома играем с по-голямо напрежение, отколкото при гостувания. Надявам се да вкараме гол при гостуването ни в София”, продължи Киров.

„Нужен ми е късмет, както на нас, така и на всички хора. Не може да разчитаме само на него. Това казвам на моите футболисти да вкарват повече голове на тренировки, за да ни е по-лесно на мачовете. Дано коригираме тези неща, тъй като нямаме много време. Мачът беше такъв, че губихме с 0:1 и вкарах по-свежи играчи. Опитахме да отбележим, но не се получиха работите и ще гледаме да се подготвим за реванша”, акцентира той.

„Разбира се, че Светослав Ковачев е нужен на отбора и днес ни липсва. Той е добър играч, който има какво да покаже и да даде за този отбор. Лошото е, че така се случиха нещата в Бистрица и ще трябва да почива три мача”, изрази мнение още треньорът на русенци.

„Мисля, че трябва да бъдем агресивни в по-голямата част от реванша. Ще търсим гол. Искам да виждам настоятелен Дунав, който търси победата 90 минути. Излизаме с нужния респект, но аз съм оптимист и се надявам да сме крайни победители”, продължи Люси Киров.

„Не мога да коментирал потенциален съперник от Втора лига. Нямам претенции дали ще е Монтана или Арда. Те не знаят каква е обстановката в Първа лига, но дай Боже да не се стига дотам.”

„Говорили сме с президента на темата за моя договор. Не желая Дунав догодина да е във Втора лига, тъй като Русе е град с традиции във футбола и искам да съм треньор в Първа лига на Дунав”, завърши Людмил Киров.