Целта през новия сезон е да не се борим отново за оцеляване, а да се намираме по-напред в класирането. Ще се постараем да вдигнем нивото. Това каза треньорът на ФК Дунав (Русе) Людмил Киров при старта на подготовката за новия сезон. От 17 до 28 юни футболистите ще бъдат на подготвителен лагер в Трявна. Предвидени са и няколко контролни срещи.

Киров обясни, че от досегашния състав остават 13 футболисти. Отборът напуснаха Станислав Антонов, Божидар Васев, Христо Попадийн, Петър Патев и Мухамаду Ндиайе. Техните договори са изтекли и на са били подновени. Емин Ахмед и Светослав Ковачев, които бяха преотстъпени на Дунав съответно от Берое и от Лудогорец, също няма да играят за русенския тим през новия сезон.

"Целта бе да запазя гръбнака на отбора от 12-13 футболисти", каза Киров.

Той информира, че три нови попълнения трябва да пристигнат днес. Това са Христос Контохристос от Локомотив София - ляв бек, Владислав Романов от Локомотив София - крило, и десният бек Илиян Попов - юноша на Левски, последно играл в Струмска слава.

Киров съобщи, че Стефан Христов - голмайсторът на Витоша Бистрица, ще пристигне на 13 юни.

"До края на седмицата ще се съберем в пълен състав. Очакваме още две-три нови попълнения, чийто имена засега няма да бъдат обявени", каза Киров.