Левски посреща на стадион "Георги Аспарухов" Дунав Русе в пореден мач от 17-ия кръг на родната Първа лига. Двубоят е на 1-ви декември от 17,30 часа и ще може да го следите по Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

Преди сблъсъка Левски заема временното трето място в класирането с 34 точки в актива си, докато русенци са 12-ти с 14. "Сините" обаче не се наслаждават на добър период, след като заредиха две поредни поражения в шампионата (Срещу Черно море и Ботев Враца). Именно в този по бурен период на "Герена" бе привлечен и юношата на клуба - вратарят Николай Михайлов.

Междувременно собственикът на тима Спас Русев категорично отхвърли спекулациите, че Станимир Стоилов ще замени Славиша Стоянович на треньорския пост. Именно пък сръбският наставник няма да бъде на скамейката по-късно днес, тъй като е наказан. Стоянович реагира по-емоционално при една ситуация край тъчлинията в двубоя с врачани, а Георги Кабаков не се поколеба и го изгони.

Славиша Стоянович

източник: LAP.bg

Същата съдба като Стоянович споходи и възпитаника му Хали Тиам, който видя на два пъти жълтия цвят на картона и така пропуска домакинството на "сините" срещу "драконите". Третата сериозна липса в домакинските редици е тази на десния бек Милош Цветкович. Сърбинът "изгоря" заради натрупани 5 жълти картона. Очаква се мястото на опитния Цветкович да заеме младият Ивайло Найденов.

Добрата вест за домакините е, че след изтърпяна санкция се завръща бързоногото крило Жерсон Кабрал.

Дунав пък се намира в кошмарна серия срещу Левски, след като има пет загуби в последните пет мача срещу софиянци. Александър Александров, Даниел Пехливанов и Мухамаду Ндиайе се разделиха с тима, докато молдовски защитник се присъедини към отбора.

Първата среща между тези съперници през редовния сезон у нас завърши с успех за Левски с 2:1. 

Главен съдия на мача сега ще бъде Драгомир Драганов.