Треньорът на Дунав Русе - Людмил Киров, говори пред DIEMA SPORT след равенството с Витоша Бистрица (0:0) в първия плейоф за оставане в Първа лига между двата тима.

"Съжалявам, че не вкарахме гол. Лошото е, че ние не вкарахме, а хубавото е, че отборът на Витоша на нас не ни вкара. Това е турнирен резултат. Мисля, че в понеделник събитията ще се развият по различен начин. Търсим гол на чужд терен, той ще ни поведе в желаната посока".

"Нервен мач се получи. Напрежението си каза думата. Резултатът е реален. Мисля, че когато те останаха с 10 души, имахме повече ситуации. Малко по-агресивни трябваше да бъдем през второто полувреме. Но мисля, че като отидем в Бистрица, ще вкараме гол".

"Казах на играчите да не бързат. Не исках всяка атака да ни е голова. Търпеливо първо полувреме. Второто натиснахме за гол".

"Мачът там ще бъде съвсем различен. Ще се готвим усърдно за него. Мисля, че ще вземе днес максимума. Срещнахме два абсолтюно равностойни отбора, но за жалост не успяхме да вземем нашето. Второто полувреме - аплодисменти за моите играчи. Дано в понеделник нещата са в наша насока".

"Аз съм максималист. Аз вдигам играчите всеки ден. Старая се манталитетът, който имам, да го придобият и те. Аз съм оптимист. Убеден съм, че Дунав ще играе в Първа лига и догодина".

"Нужно е малко тръпение. Разбирам ги феновете, те искат да бием всеки мач. Аз съм русенец, виждал съм този стадион с по 11-12 хиляди души пълен".

"Верея? Не мога да ги коментирам. Имат си собственик. Имам си отбор, където работя. Имам доста работа за вършене. Верея е на заден план".