Наставникът на Дунав Русе Людмил Киров коментира успеха на Дунав над Витоша Бистрица с 1:0 в среща-реванш от баражите за разпределение на местата между 11-о и 14-о в Първа лига.

"Победата дойде с много борба и себераздаване, днес имаше само един отбор, този на Дунав, бяхме готови за тази среща, благодаря на публиката, която не спря да ни подкрепя, на всеки един играч мога да разчитам. Имахме още две ситуации, където можеше да решим всичко, нормално, днес видяхме доста футболни работи от страна на нашия отбор", коментира щастливия треньор на Дунав.

"Отбраната ни се справи на ниво, не само днес, но и в предишните мачове. През седмицата всеки показа, че може да стартира от първата минута, но Станоев и Фирцулеску са основни играчи на тима, но при нас няма титуляри", добави той.

"Честно да ви кажа да, Светослав Ковачев е млад перспективен футболист, в него има много футбол, надявам се да ни помогне

до края в тези два мача, ние сме радостни, че той е при нас", коментира треньорът изгонването на Ковачев в края на двубоя с директен червен картон.

При положение, че той беше останал само с жълт картон, то това беше негов девети и той щеше да пропусне двата мача срещу Септември. Сега Дисциплинарната комисия ще трябва да определи наказанието на играча на следващото си заседание.