Бирсент Карагерен не съжалява, че е преминал в състава на Дунав, за който вкара първите си две попадения при победата на тима с 2:0 над Ботев Пловдив. А за ключът към успеха в мача, той счете по-голямото желание от страна на неговия тим.

"Мисля че ние желаехме повече победата и чакахме своите шансове. Ботев владееше топката повече, всеки който е гледал мача, го е видял. Треньорът ни беше дал оказания, че трябва да си изчакаме шансовете.Ние го направихме, вкарахме 2 гола и спечелихме.", каза той.

"Дузпа за тях, всеки може да си мисли всичко. След като спасихме дузпата всичко тръгна по план за нас. Мисля че те рухнаха. Нормално е да се вдъхновим и да се възползваме от нашите шансове.", добави Карагарен.

Карагарен е бивш играч на Локомотив Пловдив и вече се е разписвал във вратата на Ботев, а сегашните попадения с екипа на Дунав също са особено специални за него.

"За мен всеки мач е важен, но този срещу Ботев е по-специален, защото съм бил дълго време в Локомотив и се играе с друго чувство тук. На който и отбор в Първа лига да вкараш, се радваш. Няма слаби отбори и играем всеки мач да победим. Просто се зарадвах. Това чувствах, това направих.", каза още футболистът.

"Няма какво да доказвам на г-н Едуард Ераносян. Той е много голям специалист. Просто така е решил и така се случиха нещата. Избрах Дунав и дойдох тук. Звъняха ми доста отбори. Дунав ме спечели с това, че има голям колектив и  всеки се раздава и иска победата. И мислех, че ще мога да помогна на отбора да се бори за горната шестица.", коментира той присъствието на наставника на "смърфовете" на срещата. 

"Лично за мен играем срещу един от най-добрите отбори в България, може би след Лудогорец. Ще се опитаме да спечелим нещо от този мач. Ясно е, аутсайдери сме, но ще играем и ще видим.", коментира той предстоящата среща с Левски.