Изпълнителният директор на Дунав Русе Ивайло Петков призна, че е доволен от спечелената точка при нулевото реми срещу Ботев Пловдив в 13-ия кръг на Първа лига. Шефът призна, че той се е нагърбил с тренировките на отбора в дните след раздялата с Веселин Великов, като търсенето на нов наставник продължава.

„Доволни сме, че спряхме пропадането. Доволни сме на точката, Ботев са доста сериозен отбор. В момента са в топ форма, виждате в последните мачове колко гола вкараха. Радващото е, че с тактическите тренировки през последните 4-5 дни успяхме да не допуснем гол, което ни пречеше в предните срещи”, коментира Петков пред DIEMA SPORT.

„Ще продължа аз да тренирам отбора, защото след раздялата с Великов някой трябваше да го направи. Първенството продължава. Трябва да се постараем да не допускаме елементарни голове, които ни пречеха. Ще опитаме да намерим бързо треньор, аз нямам амбиция да бъда такъв. Няма обаче да бързаме с решението, което ще вземем. Искаме да вземем правилния човек, който ще развие нашия проект, не искаме да вземем някого просто защото нямаме треньор, а после да го изгоним след 3 месеца. Искаме да дойде специалист, който работи с много методики. Знаем, че е трудно по това време на годината и все пак ни предлагат доста треньори. Няма да бързаме”, зарече се Петков.