Нападателят на Дунав Мирослав Будинов е щастлив от факта, че намери място в отбора и се чувства именно на мястото си в Русе. Той е основен играч на "драконите" и вече е топреализаторът им.

"Тук се чувствам перфектно и на мястото си. Може би най-добре ми е тук от всичките отбори, в които съм бил. Просто е страхотно в Дунав. Имах възможност още много по-рано да съм най-добрият реализатор на отбора си, тъй като направих доста пропуски в предишни двубои. Но за мен това не е най-важното, а искам отборът да върви", заяви Будинов пред DIEMA SPORT.

"Когато всички играем добре и отборът върви, тогава и ние вътре като футболисти ще израстваме и дано и тогава да има по-добро развитие за нас самите като играчи", добави нападателят и сподели оценката си за сезона до момента.

"Ако трябва да бъда честен, не очаквах, че ще седим толкова добре на терена и ще сме толкова напред в класирането. Досега няма мач, в който да сме били смачкани от противника, винаги сме били на ниво. Ние сами вдигнахме летвата и сме длъжни да продължим да се представяме по този начин."

"Абсолютно всички от нас се представят на 100% и не пестим силите си в мачовете. Дори и когато падаме, знаем, че сме дали всичко и просто в този ден не се е получило. Знаем, че ако продължаваме така, в следващия мач всичко ще си дойде на мястото", сподели още Будинов и говори за целите на отбора до края на кампанията.

"При моментното класиране и точките, които имаме, можем да сме леко разочаровани. Със сигурност ще се опитаме да запазим мястото си в Топ 6, но като цяло, когато си осигурим на 100% оцеляването, тогава ще си свършим работата, такава беше целта и преди началото на сезона. Ще направим всичко възможно да сме сред 6-те най-добри", каза нападателят.

Името му се свърза от някои медии с трансфер в Левски, но самият той не знае нищо подобно за такава сделка. И все пак, ако наистина се озове на "Герена", той ще бъде поласкан.

"Поласкан съм от писанията, че Левски ме иска, стига да е истина. Все пак това е Левски и всеки футболист мечтае да играе в такъв отбор. Аз обаче не знам нищо такова, никой не се е свързвал с мен, ще видим след зимата какво ще се случи и как ще се развият нещата", завърши Будинов.