Септември - Верея 2:0

Септември победи с 2:0 Верея на Националния стадион "Васил Левски" в първа среща от 26-ия кръг на Първа лига. Така домакините завършват редовния сезон с актив от 31 точки и в момента заемат седмо място във временното класиране. Верея остава на шеста позиция с 35 пункта. Първата добра възможност в срещата се откри в 13-ата минута пред Асен Чандъров. Халфът на домакините бе изведен от Борис Галчев, но бе затворен от Илия Мунин и Даниел Наумов. В 19-ата минута Денислав Станчев можеше да изведе Верея напред в резултата след пас на Венцислав Христов. Младият футболист бе изпреварен в решителния момент от Елтон. Седем минути преди края на полувремето Христов стреля слабо в ръцете на Валентин Галев. След подновяването на играта Септември взе инициативата и още в 47-ата минута излезе напред в резултата. Иван Тилев центрира към Будинов в наказателното поле и той с глава прати топката в мрежата на Наумов. Последваха пропуски на Тилев, Галчев и Фабиано Алвеш. Така се стигна до 71-ата минута, когато резервата Мартин Тошев удвои преднината на Септември. Нападателят се възползва от неразбирателство в защитата на Верея. До края на срещата Борис Галчев бе близо до нов гол, но ударът му от пряк свободен удар бе отразен от Даниел Наумов.

Берое - Витоша 0:0

Берое завърши наравно 0:0 у дома с Витоша Бистрица в двубой от 26-ия кръг в Първа лига. В мача в Стара Загора липсваха чистите голови положения преди почивката, а в 24-ата минута Иван Иванов остана непокрит на няколко метра от вратата на Витоша, но ударът му беше неточен. Три минути преди почивката. Четин Садула от гостите опита да стреля към вратата на "зелените", но Георги Аргилашки без проблеми се справи със ситуацията. След почивката играта не се промени и Берое отново не успяваше да притисне своя съперник. В 58-ата минута опитният Мартин Камбуров беше изведен в наказателното поле, но ударът му отблизо беше блокиран от Румен Гьонов. В 76-ата минута шут на Лъчезар Котев по земя мина на сантиметри от лявата греда на вратата на старозагорци. В минутите до края на двубоя Берое опита да организира натиск, но до чисти голови положения пред вратата на гостите от Бистрица не се стигна. След това равенство "зелените" завършват редовния сезон на четвърто място с 45 точки, докато Витоша има само осем спечелени точки на 14-та позиция.

Ботев Пд - Дунав 3:0

Ботев Пловдив победи с 3:0 Дунав в мач от 26-ия кръг на Първа лига. Головете паднаха през второто полувреме, като два отбеляза бразилецът Жоао Паоло, а веднъж точен бе Тодор Неделев. Домакините започнаха по-активно и още във втората минута Жоао Паоло проби опасно, стреля, но топката бе избита от Мартин Ковачев. Русенци отвърнаха с опасна атака пет минути по-късно, когато Бирсент Карагерен шутира от 12 метра, но Иван Чворович изчисти коженото кълбо с крак. Играта продължи с разменени атаки към двете врати. В 16-ата минута Густав Афонсо от "канарчетата" получи пас от дълбочина излезе сам срещу Муртин Луков, стреля, но стражът на Дунав изби топката в ъглов удар. След неговото изпълнение топката попадна в Радослав Терзиев, който я продължи към Тодор Неделев, чийто изстрел обаче бе блокиран. Три минути по-късно Божидар Васев центрира опасно, но Пламен Димов изчисти коженото кълбо в ъглов удар. В 33-ата минута Серкан Юсеин стреля неточно от удобна позиция. Две минути преди почивката Диого Кампос не успя да вкара гол след удар с глава от чиста позиция. В началото на втората част домакините пропуснаха отлична възможност да поведат в резултата. В 49-ата минута Лазар Марин центрира отляво, но Тодор Неделев не успя да засече топката на празна врата. Феновете на Дунав пък издигнаха плакат "Искаме Ботев на Колежа" и бяха бурно приветствани от "жълто-черните" запалянковци, които искат клубния стадион "Христо Ботев" в Пловдив да бъде изграден и любимците им отново да играят на него. Привържениците на "канарчетата" пък издигнаха плакат "Криви сметки без кръчмар", подкрепяйки по този начин старши треньора Николай Киров и помощниците му. В 65-ата минута Тодор Неделев центрира, Стивън Петков отрази удар с глава, но топката направи парабола и не влезе във вратата на съперника. Настойчивостта на "жълто-черните" даде резултат в 68-ата минута. Тогава Густаво Афонсо пое топката, подаде на Жоао Паоло, който с удар по диагонала откри резултата за 1:0. Две минути по-късно Васил Шопов от гостите пропусна да изравни от удобна позиция. Тодор Неделев покачи на 2:0, вкарвайки красив гол с удар от 30 метра. Три минути по-късно Стивън Петков пропусна да се разпише от чиста позиция. Жоао Паоло окончателно довърши гостите с втория си гол в 79-ата минута, когато се разписа за 3:0 след самостоятелна акция и удар по земя. В 84-ата минута Васил Шопов от Дунав можеше да намали резултата, след като излезе сам срещу Иван Чворович, прехвърли го, но топката излезе в аут. В 89-ата минута Тодор Неделев пропусна да се разпише за втори път от изгодна позиция.