Футболистът на Дунав Русе Свилен Щерев бе избран за „Играч на мача” след триумфа на неговия отбор над Септември с 3:2. Играчът на русенци отбеляза два гола при успеха, който на практика остави тима му с елитен статут и за сезон 2019/20. Щерев накрая дори си изкара червен картон след груб фаул срещу Здравко Димитров, но това не успя да го свали от първото място с вашия вот в сайта GONG.BG.

„Радвам се, че играхме в такова зрелище, защото този мач отговаря на такъв от първата шестица. Щастлив съм, че вкарах два гола и се представихме добре. Изиграхме си положенията, бяхме по-добре подредени и се получиха нещата срещу Септември”, започна той.

„Беше много трудно да задържим успеха. Обърнах се към Людмил Киров и поисках смяна малко преди да ми покажат червения картон. Извиних се на Здравко Димитров, тъй като не беше нарочно. Сега вече мислим за почивка, продължаваме напред”, продължи с усмивка Щерев.

„Все още не съм водил разговори за договор с Дунав. Дойдох зимата, а тогава се разбрах с ръководството за шест месеца плюс една година. Не го мисля сега, но гледам към Дунав”, продължи Щерев.

„Щастлив край за нас в крайна сметка. Искам да остана в Дунав и да градя нагоре, а успехите да вървят с нас. За футболистите няма по-хубаво от това да вкараш и мачът ти да протече по подобен начин, както днес.”

„Всеки един ден на тренировка е борба и доказване. Людмил Киров и неговите асистенти решават кой да излезе на терена и какво да прави там”, завърши Свилен Щерев.