Дунав започна този следобед подготовка за втория етап от първенството на Първа лига с 24 футболисти. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков.  Клубът са напуснали нападателят Мирослав Будинов, защитникът Христофор Хубчев, Тейнур Марем и Андреас Васев и вратарят Александър Конов. 

Новите привлечени са защитникът Мартин Ковачев - с договор за година и половина, и Христо Лемперов, който играе в дясната зона, като е подписал за две години и половина.

На проби в момента е 20-годишният сръбски халф Александър Митрович. Той идва от втородивизионен сръбски отбор. Дали ще бъде подписан договор с него, ще се реши до първата контролна среща с Ботев Гълъбово на 18 януари. 

Петков обясни, че селекцията продължава, като отборът има нужда от нападател и халф. Очаква се бразилски халф, който ще бъде тестван по време на лагера на отбора в Анталия. Наблюдават се и двама нападатели от Сенегал. Разговаря се и с полузащитници от България. 

"Надяваме се на добра игра, на победи и да си гарантираме колкото е възможно по-рано оставане в групата", каза изпълнителният директор на клуба. 

Треньорът на Дунав Малин Орачев заяви, че на 20 януари Дунав заминава за Анталия, където до 4 февруари ще бъдат изиграни пет контроли със силни противници. 

"Пожелавам си през тази година да нямаме контузии. Да се подготвим много добре и да запазим Дунав в Първа лига. Искам да играем добър футбол и да печелим победи", заяви Орачев. 

Капитанът на отбора Диян Димов заяви, че главната цел е Дунав да се спаси от изпадане. 

"Ако спечелим първите два мача, можем дори да мечтаем да играем бараж за турнира Лига Европа. Нека обаче направим добра подготовка и да сме един коренно различен отбор от есента", заяви Димов.

Преди началото на тренировката на стадион "Дунав" от фенклуб "Дунав завинаги" връчиха награди на трима от най-добре представилите се според запалянковците футболисти. На първо място бе вратарят Станислав Антонов. След него в класацията на феновете се наредиха напусналия голмайстор на тима Мирослав Будинов и Бирсент Карагарен. Тримата поучиха плакети, а Антонов и картина. Награда ще бъде връчена и на бившия треньор на Дунав Веселин Великов.  Вратарят Станислав Антонов и полузащитникът Бирсент Карагарен благодариха за признанието и заявиха, че не се съмняват, че отборът ще остане в Първа лига. "Искаме да пожелаем успех на отбора. Както реката си вдига нивото, така и отборът да си вдигне нивото и да напълни мрежите на противниците", заяви Юлиян Йорданов от фенклуб "Дунав завинаги".