Отборът на Дунав Русе започна подготовка за втория етап от първенството на Първа лига с 22 футболисти. 

В отбора се завръща Диян Димов, който през есента беше в ЦСКА 1948. Нови футболисти са Илия Мунин - от Верея Стара Загора, Свилен Щерев - Ботев Гълъбово, Николай Минков - от ЦСКА 1948, както и Емин Ахмед, който е преотстъпен от Берое Стара Загора до месец май тази година. 

Старши треньорът Людмил Киров разкри, че до края на седмицата се очаква още едно ново попълнение, чието име все още не може да бъде назовано. Други шестима футболисти са на проби в русенския клуб, като сред тях има и чужденци. 

Киров заяви, че през втория етап на първенството "ще видим един нов Дунав". По думите му не е бил моментът да се правят резки промени, но отборът трябва да може да се противопоставя на своите съперници. 

"Ще се постарая Дунав да запази мястото си в Първа лига", каза още Людмил Киров. 

През тази седмица отборът ще тренира в Русе. На 17 януари ще играе контрола с Ботев Враца в Правец, а два дни по-късно заминава на лагер в Анталия, където има уговорени и пет контролни мача в периода между 22 януари и 31 януари. 

Съперници на Дунав ще бъдат унгарският Схомбатей Халадаш, румънският Шепши, корейският Поханг Стийлърс, както и руските Шинник и Химки. Дунав се връща обратно в Русе на 1 февруари. Последната контрола ще бъде срещу Черно море във Варна на 6 февруари тази година./БТА