Програмата на Дунав за зимната подготовка на представителния тим на „драконите“ е готова почти на 100%.Това съобщи изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков.

Припомняме, че дунавци бяха пуснати в почивка веднага след последния си есенен мач – с ЦСКА (0:3) на 16 декември в София.

Те се събират за първа тренировка на 9 януари, понеделник, в Русе. На 19 януари отборът ще лети със самолет от Букурещ за Турция. Той ще се готви до 3 февруари в местния средиземноморски курорт Лара.

Първата проверка на дунавци е предвидена за 22 януари срещу шестия в украинския елит - Ворскла Полтава. На 25 януари „драконите“ ще премерят сили с деветия от румънската Лига 1 Клубул Спортив Мунисипал Студенцеск от Яши. Все още се уточнява съперникът за 28 януари. На 30 януари русенският тим ще играе срещу отбора на Милсами, който през 2015 г. отстрани родния шампион Лудогорец още във втория предварителен кръг на Шампионската лига. В момента молдовският тим е водач в местната Дивизия Национала. За втори февруари е предвидена проверка срещу осмия в Премиер лигата на Русия Уфа.

Обмислят се и варианти за контрола седмица преди подновяването на първенството на Първа лига. Мястото и съперникът обаче зависят от метеорологичните условия и готовността на Градския стадион в Русе дотогава.