Дунав и Локомотив Пловдив затварят програмата на 30-ия кръг в Първа лига с двубоя помежду си на Градския стадион в Русе. Те се изправят един срещу друг в четвъртък от 19:30 часа.

Този мач ще можете да гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го слушате и по Дарик.

Тази битка на практика не решава нищо. Русенци ще участват в плейофа за оцеляване, докато пловдивчани ще са в битката за разпределение на местата за баража за Лига Европа. И нищо не може да промени това статукво.

Но въпреки това двата тима ще се хвърлят да бранят честта си. Домакините ще са без контузените Виктор Сандес и Митко Георгиев, а по всичко личи, че ще са и без Диян Димов, който още не се е възстановил от комоцио.

Напрежението в клуба е достигнало връхна точка, като феновете се обявиха срещу наставника Малин Орачев, който според тях е виновен за слабото представяне на тима в последните мачове.

В Локомотив положението е по-добро, но само откъм кадрови проблеми, защото наставникът Бруно Акрапович няма сериозни липси. Но той влезе в конфликт с Анте Аралица и това само говори за напрежението вътре в съблекалнята.

Какво ще се случи в тази битка за чест при вече раздадени карти в тази група от втората осмица на Първа лига, можете да разберете съвсем скоро.